12301471_10207764416089356_7430618227314698136_n#1 se sparge în figuri pe străzi în timpul concertelor locale, cu berea și un cordon obosit la mână, strigând la mulți ani, dar postează pe feisbuc cât de rușinos e să fie român.

#2 se sparge în figuri în cluburi, intonând imnul național nu doar ca un afon, dar și ca un analfabet.Ajunge acasă și se uită la dr,House, mândru că a mai învățat pe de rost niște expresii ”useful” în engleză. Se pierde într-un dialog fără google.

#3 își pune tricolorul la profil și cam pe unde poate, alege un simbol la modă (pe care oricum nu-l înțelege că n-a citit nici semiotică nici istorie), că a văzut la alții pe care-i respectă (obediența), și bagă melodii de sînje, să simtă acustic și senzorial vibrația a ceea ce înseamnă a fi român. Disprețuiește tot ce nu-i este familiar, în îngustimea propriei culturi, din care Noica, Arghezi sau Eliade lipsesc.

#4 dă lecții de ultra-gramatică la toți tâmpiții dar și la toți sărmanii care n-au avut ocazia unei învățături caligrafice deosebite, dar a căror idei sunt mai bune decât ale profesorului militant. El oricum, nu potae să ctiaească așa cum cei mai nrmoali o pot face.

#5 cel ce nu se identifică nici măcar cu imaginea sa în oglinda. New-ageist convins, frunză-n vânt, fără opinii sau măcar vreo lectură substanțială la activ. Oshoist convins, credința lui e că noi trebuie să existăm și atât și că totul e o iluzie. Se aliază cu LGBT, fiindcă îl obsedează unicornii, prin curcubeu.

#6 ăla cu bunul simț. Cu măsură, echilibru și valori bine înrădăcinate, care nu are nevoia să dea pe-afară furios. Care știe că în 2015 e bine să-ți iubești patria, nu statul, să te identifici cu omenirea, nu neaparat cu lozincile, și a citit mai mult de 50 de kg de cărți ale căror titluri exclud cuvinte precum osho, secretul și arta succesului. (în prim-plan la orice librărie)

#7 Psihologii, Sociologii. Aceștia sunt singurii pe care trbuie să-i iubim. Fiindcă nici măcar politicienii nu ne privesc cu atâta fascinație și interes, precum ei. Ziceți mersi! (în franceză, că steagul acela e mai popular decât al nostru, mai nou)

#8 Not my monkey, not my circus.

#9 Excepțiile care se abat de la generalitate, și care stau la loc de cinste, departe de agitația contemporană zbuciumată a vremurilor.

La mulți ani , Deșteaptă-te, Române!

Advertisements