Totul e despre El. despre El în noi, și noi în el, sau în lipsa lui. Chiar și așa, întreaga făptură și creație se cutremură la numele lui, contemplă și tresare, minunându-se necontenit și experimentând cu totul viața- bucuria de A fi, în toate formele sale.
    Când am fost alcătuiți, ni s-au dat, am devenit dar am și preluat niște arhetipuri, și fiecare manifestă Adevărul în multitudinea formelor sale, îmbinat cu o parte grosieră- materia și lumea ideilor colective și nevăzutul- lumea trăirilor și a conștiinței pure.

Există adevăruri multiple, precum și un adevăr rațional mai aproape de un absolut mediocru, decât poate fi adevărul spiritual.
   De aceea la om gândirea și rațiunea sunt o parte destul de muritoare, iar inteligența spirituală- o empatie trecătoare- nu neapărat emoțională, care acumulează mult mai multă și bogată informație decât poate emisfera stângă să ducă. De exemplu, în spirit poți cunoaște ceva și nu ai abilitatea de a face trecerea către partea care să și scrie, așa că rămâi cu informația strict pentru tine. Sau ai rațiunea de a înțelege, dar nu beneficiezi de trăire și experiență directă.
   Diferențele dintre adevărurile noastre constă în chiar forma prin care vin ele. La unii predomină rațiunea, mentalul, la alții plexul solar și gâtul, și așa cum fiecare continent are chakrele lui, fiecare grup de oameni are membrii săi, care asemeni trupului, își fac menirea sau rolul, așa cum pot ei mai bine: prin acea parte și latură pe care o manifestă mai bine. Este specializarea lui.  Arhetipul- conștiința și mai ales sufletul care a fost creat cu conștiință proprie, poate fi o diviziune a unui sistem, asemen cetelor îngerești, și poate avea sub el, o divizune a sistemului aferent abilităților sale. Adesea acel suflet vine să experimenteze ceva ce contravine cunoștințelor sale.
Unii pictează, alții fac muzică. Unii contemplează și oferă stări spontane de pace, alții se roagă fierbinte pentru noi toți, iar alții explică pe limba celor mai puțin predispuși la credință, ceea ce se petrece cu aparatul numit Corp, în toată călătoria aceasta a noastră spirituală.
   Cumva, dacă stai să asculți pe fiecare, vezi cum indiferent de ce face, omul nu se oprește din a vorbi despre Dumnezeu și Creațiile sale, fie că o face prin sunet, poezie, raționamente logice sau pur și simplu, fiind un om simplu și atât.
   Căci la început, deși a fost Tot, cu siguranță n-a fost nimic din ceea ce este acum.
   Și deși acum există atât de multe, totuși, adesea pare că lipsește ceva…